Με γκολ του Τροσάρ στο 20ο λεπτό η Άρσεναλ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 37η αγωνιστική της Premier League και πήγε στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την Τρίτη (14/5) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τότεναμ που διεκδικεί την έξοδό της στο Champions League.

Για τους Κανονιέρηδες η νίκη ήταν μονόδρομος ώστε να παραμείνουν μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του τίτλου και στο 20′ ο Τροσάρ με πλασέ, μετά την ασίστ του Χάβερτς, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Από εκεί και πέρα, οι Κόκκινοι Διάβολοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν μεγάλα προβλήματα ως ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν κατάφεραν ποτέ να απαντήσουν και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έφυγε από το Όλντ Τράφορντ με τη νίκη.

Μια νίκη που έστειλε την Άρσεναλ στους 86 βαθμούς έπειτα από 37 αγώνες, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει 85 σε 36 και να αντιμετωπίζει την Τρίτη (14/5) εκτός έδρας την Τότεναμ, η οποία είναι η αιώνια εχθρός της Άρσεναλ αλλά καίγεται για τη νίκη καθώς διεκδικεί ένα εισιτήριο για το Champions League.