Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα με στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των play off της Euroleague ώστε να απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο Final 4 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει ούτε τώρα στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολάου.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ταξιδέψει στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, για τα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς, χωρίς τον αρχηγό τους, τον οποίο ταλαιπωρούσε η ίωση. Όλοι, επομένως, περίμεναν ότι θα ήταν έτοιμος για τους αγώνες αυτής της εβδομάδας στο ΣΕΦ αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Μπορεί να προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα (29/4), παρ’ όλα αυτά ο Παπανικολάου δεν είναι στο 100% έπειτα από την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών και ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον αφήσει εκτός 12άδας τελικά, ελπίζοντας να μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν για το 4ο παιχνίδι την Πέμπτη (2/5).

Η 12άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα αποτελείται από τους Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, Κάνααν, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ, Σίκμα, Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ.