«Δεν θυμάται; Εγώ απλά δεν θα ξεχάσω ποτέ. Που έσφαζε το παιδί μου από πέντε διαφορετικές γωνίες…», συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, σε επιστολή της προς τον δολοφόνο της κόρης της.

Η ιδιόχειρη επιστολή της μητέρας της Κυριακής, που φέρνει στο «φως» ο «ΑΝΤ1», γράφτηκε λίγες ώρες πριν να μπει στο νοσοκομείο, καθώς, σύμφωνα με τους οικείους της, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Σε ένα χαρτί έγραψε όλα όσα ήθελε να του πει, μετά τον ισχυρισμό του στον εισαγγελικό ψυχιατρικό πραγματογνώμονα ότι δεν θυμάται τίποτα από τον φόνο που διέπραξε.

«Δεν θυμάται; Εγώ απλά δεν θα ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πείτε στον δολοφόνο, στον γυναικοκτόνο, στον […], επειδή είπε ότι δεν θυμάται τίποτα, να του δείξετε τα βίντεο. Τα ίδια βίντεο που βλέπω κι εγώ και όλη η Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θέλω να του πείτε να έρθει να ρωτήσει εμένα, που κάθε φορά που τα βλέπω φωνάζω στο νινί μου “Τρέχα!”, λες και κάτι θα αλλάξει», συγκλονίζει.

«Αν πάλι δεν θυμηθεί, δώστε του να ακούσει το ηχητικό, που το κοριτσάκι μου λέει “Χάνομαι” και κραυγάζει. Να ακούσει αυτή την κραυγή, που όποιος το είδε και το άκουσε δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Πόσο μάλλον εγώ, που βλέπω να σφάζει το παιδί μου από 5 διαφορετικές γωνίες», γράφει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, ραγίζοντας καρδιές.

Εισήχθη στο ψυχιατρείο η μητέρα της Κυριακής

Σαράντα ημέρες μετά τον άδικο χαμό της Κυριακής Γρίβα, η κατάσταση της υγείας της μητέρας της επιδεινώθηκε, βλέποντας και την υπόθεση, όπως λέει η πλευρά της, να μην προχωρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, για την εισαγωγή της σήμερα στην κλινική.

Σύμφωνα με την Έλενα Τζούλη, δικηγόρο της μητέρας της Κυριακής, «αμέσως ο κ. Γεωργιάδης βοήθησε. Το παράπονό της ήταν ότι δεν έχει γίνει τίποτα, καμία εξέλιξη, ενώ ο δράστης χαίρει προστασίας με ειδικές ψυχιατρικές παρακολουθήσεις, χωρίς να έχει βγει πραγματογνωμοσύνη».

Σε άσχημη κατάσταση είναι και ο πατέρας του θύματος. «Θα της έλεγα ότι την αγαπώ και να μου μιλήσει. Όμως θα μου έλεγε “Όλα καλά, μπαμπά”, για να μη με στεναχωρήσει. Μην αφήσετε την υπόθεση να ξεχαστεί», απευθύνει έκκληση ο κ. Θανάσης Γρίβας.

Οι γονείς και οι φίλοι της 28χρονης ζητούν να τιμωρηθούν όχι μόνο οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στο τμήμα την ώρα του φόνου, αλλά και οι ανώτεροι αξιωματικοί, που τους ανέθεσαν καθήκοντα την ημέρα της τραγικής δολοφονίας.