Μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, στέλνει με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει προς πάσα ενδιαφερόμενο ότι δεν έχει σκοπό να φύγει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Ήρθα για να μείνω. Στην πατρίδα μου. Στο κόμμα μας» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είναι μια συνέχεια για μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ξεκινήσαμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Σε ό,τι αφορά στην προοπτική συνεργασίας των κομμάτων της Κεντροαριστεράς ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί τον όρο «δημοκρατικό μέτωπο» και δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτυευσης με αρχηγούς άλλων κομμάτων. «Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από πάνω. Από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί. Η κοινωνία θα μιλήσει. Η κοινωνία θα ενώσει» λέει χαρακτηριστικά.

Από το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν όμως και τα ανοίγματα. «Θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας. Όπως και σέβομαι την κοινοβουλευτική ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου» σημειώνει.

«Ζητώ τη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όλων των προοδευτικών πολιτών, πρώτο βήμα η αντιπολίτευση, ύστερα η διακυβέρνηση» καταλήγει στο άρθρο του ο Στέφανος Κασσελάκης