Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ωφέλιμος και για τις δύο χώρες.

«Κάθε πράξη του διαλόγου επιβεβαιώνει πως ο διάλογος έχει θετικά και για τις δύο χώρες. Το καλό είναι πως ακούγονται οι θέσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή. Ακούστηκε η άποψή μας για τη Χαμάς και ανταπάντησε ο Ερντογάν. Ακούστηκε και η θέση της Ελλάδας για τη Μονή της Χώρας», είπε στην εκπομπή «Live News».

Έπειτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο δεύτερος λόγος που έχει οφέλη είναι πως έχουν εκμηδενιστεί οι παραβιάσεις και έχει βοηθήσει αυτή η νέα κατάσταση στην καλύτερη διαχείριση της επίλυσης ενός πολύ μεγάλου ζητήματος, που είναι το μεταναστευτικό. Υπάρχει εκμηδενισμός στον Έβρο και στο Αιγαίο. Το ξαναλέω: διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία. Η μεγάλη εικόνα είναι πως η Ελλάδα του 2024 δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα μέχρι το 2019. Το πιο βασικό είναι πως η Ελλάδα έχει κερδίσει από αυτό. Τα οφέλη είναι απτά».

Επίσης, ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε αυταπάτες»: «Δεν είναι κοντά η μέρα που θα φτάσουμε σε σημείο να επιλύσουμε τα θέματα με την Τουρκία. Το μεγαλύτερο όφελος του διαλόγου είναι η διατήρησή του. Θα διατηρηθεί η διευκόλυνση με τη βίζα. Φαίνεται πως αποδίδει στα πρώτα 10 νησιά που έγινε. Εξετάζουμε το οτιδήποτε κατόπιν συνεννόησης. Φαίνεται ένα καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε».

Σχετικά με τον αναβρασμό που επικρατεί μετά τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε πως «αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η Ελλάδα είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Ακούσαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει μία ανιστόρητη δήλωση. Εμείς ήμασταν αντίθετοι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός είχε προετοιμάσει, όμως, πως θα τηρήσει τη συμφωνία, εάν εκλεγεί. Κάτι που φαίνεται πως δεν κάνουν οι άλλοι. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας μας. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω».