Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα ογκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος.

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθoπoιώv, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την εκφραστική Αv Μπάvκρoφτ, την πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Συγκεκριμένα, από τη Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο στις 21:00 θα προβληθεί το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη συχνότητα του ΑΝΤ1.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της από το τηλεοπτικό κοινό, και προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977. Ο Ρόμπερτ Πάουελ ενσάρκωσε τον Ιησού Χριστό με τον κόσμο να τον ταυτίζει ασυνείδητα με τον χαρακτήρα, ενώ οι ηθοποιοί που έπαιξαν τους ρόλους της Παναγίας, των μαθητών και άλλων χαρακτήρων ήταν επίσης εξαιρετικοί.

Δείτε πώς είναι σήμερα μερικοί από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Ρόμπερτ Πάουελ/Ιησούς Χριστός

Ρόμπερτ Πάουελ

Ολίβια Χάσεϊ/Παναγία

Ιαν Μακ Σέιν/Ιούδας

Ίαν ΜακΣέιν

Γιώργος Βογιατζής/Ιωσήφ

Γιώργος Βογιατζής


Μάικλ Γιορκ/Ιωάννης ο βαπτιστής

Κλαούντια Καρντινάλε/Μοιχαλίδα

Κλαούντια Καρντινάλε

Λορέντζο Μονέτ/Ο Ιησούς σε μικρή ηλικία