Και φτάσαμε στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και ήδη έχουμε ξεκινήσει να φτιάγνουμε τα πασχαλινά γλυκά. Αν και συνήθως, παραδοσιακά τα φτιάγνουμε την Μεγάλη Πέμπτη. Την τιμητική τους έχουν τα κουλούρια και τα τσουρέκια.

Ωστόσο, τα τελευταία για να πετύχουν θέλουν μαεστρία, τα δικά τους μυστικά, αλλά κυρίως χρόνο. Αν, φέτος δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε τα δικά σας πασχαλινά τσουρέκια ή απλά δεν ξέρετε πώς, δεν χρειάζεται άγχος κανένα, καθώς στην Αθήνα υπάρχουν ζαχαροπλαστεία που μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά ή κι εναλλακτικά, μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια που είναι όμοια με τα σπιτικά.

Δείτε παρακάτω πού μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα στην Αθήνα

Kora Bakery

Τα τσουρέκια στο Kora Bakery είναι απλά σε άλλο επίπεδο. Αφράτα και μυρωδάτα, είναι όπως ακριβώς τα θέλετε, αν και αυτό που «κλέβει» την εντύπωση είναι το Babka, το εβραϊκό γεμιστό τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα και φουντούκι.
Π. Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Τερκενλής

Εδώ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Τερκενλής είναι ταυτισμένος με το τσουρέκι. Το κλασικό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, έχει κατέβει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας και στους Αθηναίους τις απίθανες εκδοχές τσουρεκιού του. Το κάστανο, βέβαια, είναι σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις. Συμφωνείτε;
Βασιλίσσης Σοφίας 64, Αθήνα και Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι

Γιούλια

Αν ψάχνετε για το σωστό, το πολίτικο τσουρέκι, τότε τα Γιούλια είναι το σωστό μέρος. Η συνταγή που έχει ξετρελάνει τον κόσμο, είναι της προγιαγιάς των σημερινών ιδιοκτητών από τη Μικρά Ασία. Το ζαχαροπλαστείο λειτουργεί από το 1945 και για να καταλάβετε για το πόσο τα «σπάει» του τσουρέκι τους, καταφτάνουν στη Νέα Ιωνία από όλη την Αθήνα.
Αλέκου Παναγούλη 24, Νέα Ιωνία

Sweet Alchemy

Άλλο ένα ζαχαροπλαστείο όπου θα βρείτε τα κλασικά τσουρέκια με μαχλέπι και μαστίχα, είναι το Sweet Alchemy by Stelios Parliaros. Αφράτα και γευστικά, θα σας ενθουσιάσουν σίγουρα.
Ηροδότου 24, Κολωνάκι

Πελίτ

Και συνεχίζουμε με πολίτικα τσουρέκια, τα οποία παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους στο πασχαλινό τραπέζι. Στο Πελίτ, θα βρείτε το τσουρέκι για το οποίο μιλάνε όλοι. Μαστιχωτό, με μαχλέπι και αμύγδαλο, θα σας «σπάσει» τη μύτη με το άρωμά του.
Λευκωσίας 1 & Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής/ Ρόδου 5 & Μιλτιάδου, Μαρούσι