Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει, σηματοδοτώντας την επιστροφή και στα θερινά σινεμά. Επίσης, έχει 10 πρεμιέρες, αλλά και τρεις ελληνικές ταινίες, με το «Πολύδροσο» και τις Σοφία Κόκκαλη και Βίκυ Καγιά να «κλέβουν» τις εντυπώσεις.

Πολύδροσο

Σκηνοθεσία: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Σενάριο: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Ελσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα, Κάρλα Φουρ
Διάρκεια: 84 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μέρες τους σκοντάφτοντας σε πρώτα φιλιά, μυστικά και φαντάσματα του παρελθόντος.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα
Σενάριο: Λάουρα Μόρα
Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, Μπραχιάν Στίβεν Ασεβέδο
Διάρκεια: 110 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που ψάχνουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής σε ένα τοπίο όπου τα καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Σκηνοθεσία: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ
Σενάριο: Μπεν Μακ Μπράουν, Σάνον Μπερκ, Ράιαν Κινγκ
Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Τάι Σέρινταν, Μάικλ Πιτ, Κάθριν Γουότερσον
Διάρκεια: 125 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Ο νεοσύλλεκτος διασώστης Όλι Κρος ζει νύχτες γεμάτες αδρεναλίνη σε ένα ασθενοφόρο στο Μπρούκλιν, ενώ τις μέρες μελετάει για να μπει στην ιατρική σε μία τρώγλη της Τσαϊνατάουν. Μαζί με τον έμπειρο συνάδελφο του Τζιν Ρουτόφσκι (Σον Πεν), ο Κρος ανακαλύπτει από πρώτο χέρι το χάος και το δέος ενός επαγγέλματος που κινείται ανάμεσα στον τρόμο και τον σπαραγμό.

Η Άκρη του Νήματος

Σκηνοθεσία: Τέρι ΜακΝτόνα
Σενάριο: Κότζι Στίβεν Σακάι, Τζιάνι Καπάλντι, Πολ Ανιέλο
Πρωταγωνιστούν: Σάμιουελ Τζάκσον, Βενσάν Κασέλ, Λόρα Χάντοκ
Διάρκεια: 97 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σικάγο λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία. Οι σκηνές του εγκλήματος ταιριάζουν με εκείνες των ανεξιχνίαστων δολοφονιών που χρονολογούνται εννέα χρόνια πριν, όταν πέντε γυναίκες που δολοφονήθηκαν βάναυσα στο Σικάγο, μία από τις οποίες ήταν η κοπέλα του. Κληθείς να συμβουλευτεί, από τον Σκωτσέζο επικεφαλής επιθεωρητή Κέσλερ, ταξιδεύει στη Σκωτία. Ο Κέσλερ αναθέτει στον Λόουσον να εργαστεί μαζί με τον τοπικό ντετέκτιβ Γκλεν Μπόιντ, για να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει την πιθανή σχέση μεταξύ όλων των υποθέσεων εγκλήματος. Ο Λόουσον ξεκινά μια προσωπική αποστολή για να λύσει την υπόθεση που τον διέλυσε και να απαλλαγεί από τους δαίμονές του, πιάνοντας τον υπεύθυνο. Η έρευνα παίρνει νέα τροπή όταν εμφανίζονται καινούρια στοιχεία.

Λώξη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής
Σενάριο: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής
Διάρκεια: 87 λεπτά

Η υπόθεση
Η Λωξάνδρα, μια νέα γυναίκα με σύνδρομο Down, γίνεται το πρώτο ανάπηρο άτομο που υπογράφει συμβόλαιο ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας. Αφήνει την πόλη και τη γνώριμη καθημερινότητά της και ταξιδεύει στην Αθήνα για να γίνει μέλος του επαγγελματικού θιάσου του Εθνικού. Για τους επόμενους 6 μήνες η Λώξη κάνει πρόβες και φίλους, ερωτεύεται, διασκεδάζει, απογοητεύεται και συνεχίζει ξανά και ξανά να διεκδικεί προσβασιμότητα στην πράξη, ανατρέποντας ένα στερεότυπο τη φορά.

Searching for Rodakis

Σκηνοθεσία: Κερέμ Σογιουλμάζ
Διάρκεια: 56 λεπτά
Γλώσσα: Τουρκικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Ένα σπίτι, δύο οικογένειες.
Καθώς ένας ελληνικός τάφος άγνωστης προέλευσης ανακαλύπτεται κάτω από τα δάπεδα σε ένα παλιό χωριό στην Τουρκία, αποκαλύπτεται μια σχεδόν ξεχασμένη ιστορία από τη δημιουργία της χώρας· η εξαναγκαστική ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.

Boy Kills World

Σκηνοθεσία: Μόριτζ Μορ
Σενάριο: Τάιλερ Μπάρτον Σμιθ, Αρεντ Ρέμερς, Μόριτζ Μορ
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Σκάσγκαρντ, Τζέσικα Ροθ, Μισέλ Ντόκερι, Μπρετ Γκέλμαν, Φάμκε Γιάνσεν
Διάρκεια: 119 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Ο Boy είναι ένας κωφός νεαρός, από μικρός είχε ένα χάρισμα – μία έντονη φαντασία. Οταν οι γονείς του δολοφονούνται, ένας μυστηριώδης σαμάνος τον υιοθετεί και τον προπονεί ώστε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για κακό: καταπιέζοντας την παιδική του φαντασία και μετατρέποντας τον σε φονική μηχανή.

Κλείδωσες; Οι Άγνωστοι

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν
Σενάριο: Αλαν Ρ. Κοέν, Αλαν Φρίντλαντ
Πρωταγωνιστούν: Μάντλεν Πετς, Ρέιτσελ Σέντον, Ρίτσαρντ Μπρέικ
Διάρκεια: 91 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Ένα νεαρό ζευγάρι κάνει ένα μεγάλο road trip σε όλη τη χώρα, προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή. Δυστυχώς δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν σε ένα απομονωμένο AirBnb στο Όρεγκον. Μια νύχτα τρόμου ενάντια σε 3 μασκοφόρους αγνώστους ξεκινά…

Blessing in Disguise

Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Σενάριο: Κώστας Μαζάνης
Μουσική: Δημήτρης Υφαντής, Σταμάτης Μαζάρης, Δημήτρης Σταύρου, Μυρτό Ναούμ
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κούρου, Μυρτό Ναούμ, Φάνης Μιλλεούνης, Γιάννης Τυροβόλας, Κατερίνα Χρηστάκη, Θέμις Μπαζάκα
Διάρκεια: 90 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Καθώς η Μελίνα ξεκινά το ταξίδι της για την ανακάλυψη του εαυτού της, έλκεται από την ακατέργαστη, αφιλτράριστη ομορφιά του φυσικού κόσμου, όπου το γυμνό σώμα γίνεται μεταφορά της αυθεντικότητας και της απελευθέρωσης. Η ελευθερία της σεξουαλικής αναζήτησης συνυφαίνεται με την αναζήτηση της προσωπικής απελευθέρωσης, καθώς εξερευνά σχέσεις, εμπειρίες που αμφισβητούν συμβατικούς κανόνες και προσδοκίες.

Στην Παγίδα του Νόμου

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Σενάριο: Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Τομ Γουέιτς, Τζον Λιούρι
Διάρκεια: 107 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Ο Τζακ και ο Ζακ είναι δυο ταλαίπωροι που καταλήγουν άδικα στο ίδιο βρώμικο κελί σε φυλακή στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί παρουσιάζεται ο Ρομπέρτο, Ιταλός μετανάστης που δεν μιλά καλά αγγλικά κι επαναλαμβάνει όποια φράση πιάσει το αυτί του. Σε αντίθεση με τους δυο, ο Ρομπέρτο είναι αληθινός κακοποιός, αφού σκότωσε κάποιον με μια μπάλα του μπιλιάρδου. Ο Ρομπέρτο φλυαρεί ασταμάτητα, μέχρι που μια μέρα τους λέει ότι έχει δει ένα έργο στον κινηματογράφο και ξέρει πώς δραπετεύουν από τη φυλακή.