Τα «Διονύσια», δημοφιλής έκθεση για τους οινόφιλους διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου (11:00-20:00), στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Η έκθεση φιλοξενεί για 4η φορά στο Ζάππειο Μέγαρο, που έχει γίνει πια το “σπίτι” της έκθεσης. Φέτος, οι χώροι που χρησιμοποιούνται έχουν ιδιαίτερη αισθητική και μεγάλη φωτεινότητα και θεωρούνται ιδανικοί για την ανάδειξη των οίνων και για τη φιλοξενία των δραστηριοτήτων.

Αναμένονται περισσότεροι από 10.000 οινόφιλοι καταναλωτές, ενώ θα συμμετέχουν οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα, αποσταγματοποιίες και εταιρείες εισαγωγής οίνων. Φέτος, περισσότερες από 120 οινοποιίες απ’ όλη τη χώρα αναμένεται να εκθέσουν τα κρασιά τους ενώ αξιόλογη αναμένεται να είναι και η παρουσία πρωτοεμφανιζόμενων οινοποιών.

Η έκθεση θα είναι και φέτος εξαιρετικά επιτυχημένη, παρά την κρίση”, δήλωσε ο διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Vinetum, Ντίνος Στεργίδης. “Τα ελληνικά οινοποιεία έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, με καινούργια προϊόντα και πιο χαμηλές τιμές και περιμένουν τον κόσμο για να τα παρουσιάσουν”.

Κάθε επισκέπτης της έκθεσης θα λαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και στη συνέχεια θα μπορεί να δοκιμάζει ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμεί, συνομιλώντας με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς και τα στελέχη τους.

Το εισιτήριο της έκθεσης κοστίζει 10 ευρώ και ισχύει και για τις 2 ημέρες διεξαγωγής της. Τα Διονύσια 2011 πραγματοποιούνται και φέτος υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

πηγή: greenbusiness